Sparta bila blizu produžetaka

Chelsea se provukao u posljednjim trenucima

M. Maksimović

Iako su imali lijepu prednost iz prve utakmice, fudbaleri Chelsea su prolaz u osminu finala obezbjedili tridesetak sekundi prije kraja revanš utakmice. Sparta je imala produžetke do 92.minute kada Hazard postiže gol za dovoljnih 1:1.

Chelsea je već u Pragu napravio puno ostvarivši minimalnu pobjedu, a posao je već u ranoj fazi dvoboja na Stamford Bridgeu mogao završiti Fernando Torrres, međutim Španac nije bio golgeterski raspoložen u četvrtak. Gosti su se početnog pritiska oslobodili na najbolji način, zabili su gol.I to brzo i jednostavo. Lukas Vacha je brzo izveo slobodan udarac, Kadlec bježi Cahhilu, u situaciju tri na pet David Lafata je siguran. Nakon gola opasno prijete Prikryl i Lafata, na drugoj strani u prilici je Mata, ali nema golova do kraja prvog dijela.
 
Chelsea je opet bolji na otvaranju, ali je Valcik uspješniji od Torresa i Terryja. Kako je utakmica odmicala, Chelsea je stezao obruč oko gola Sparte koja se uspješno brani i prijeti iz kontri. Ramires ne koristi priliku u 73.minuti, gosti uzvraćaju preko Zapotocny ali bez promjena. Sparta  je opasna i u 90.minuti, ali je Kadlec neprecizan.Na kraju se ispostavilo da je to bila posljednja šanse gostiju u ovoj utakmici.
 
I onda kada je izgledalo kako su produžeci neminovni, 30 sekundi prije kraja prgavi Eden Hazard solu akciju završava efektnim golom vrijednim osmine finala Evropske lige.
 
 

szólj hozzá: Chelsea 1-1 Sparta Prag

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.