Adnan Jahić

Denedavno prvotimac Slobode iz Tuzle

Adnan Jahić pojačao Radnički, Tasić umjesto Zulića

M. Skaka

Nakon povratka sa izuzetno uspješnih mini zimskih priprema u Ulcinju, fudbaleri i stručni štab FK Radnički iz Lukavca nastavili su sa treninzima i pripremama za nastavak tekuće takmičarske sezone u 1. nogometnoj ligi Federacije BiH. Klubu sa Jošika u četvrtak se pridružio i Adnan Jahić, donedavno standardni prvotimac Slobode iz Tuzle.

Jahić igra na poziciji zadnjeg veznog, a u ekipi će zamijeniti Aldina Nurića koji je po završetku jesenjeg dijela prvenstva napustio Radnički. Prije angažmana u Lukavcu Jahić je, pored Slobode, igrao u Budućnosti iz Banovića te srbijanskom prvoligašu FK Inđija.

 

Na vlastiti zahtjev ispisnicu iz Radničkog dobio je i Edis Zulić, koji će karijeru nastaviti u FK Sloga iz Tojšića, inače ekipi koja visoko kotira u Drugoj nogometnoj ligi F BiH – Sjever i bori se za ulazak u viši rang takmičenja.

 

Šef stručnog štaba FK Radnički, Darko Vojvodić, odmah je poduzeo konkretne mjere kako bi pronašao adekvatnu zamjenu za Zulića, a već u ponedjeljak na Jošiku očekuju dolazak Dejana Tasića.

 

Tasić je u protekloj polusezoni bio standardni defanzivac FK Sutjeska iz Foče (1. liga RS). Karijeru je počeo u FAP-u iz Priboja, nakon čega je nastupio za mlađe selekcije Zemuna i BSK-a iz Batajnice (Srbija). Bio je reprezentativac nekadašnje Srbije i Crne Gore do 15 godina, a kao senior debitovao je u FAP-u. Nakon dvije godine igranja za klub u kojem je ponikao, nastupao je za Romaniju (Pale), Drinu HE iz Višegrada, a posljednjih 6 mjeseci proveo je u Sutjesci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

FK Radnički je jesenji dio takmičarske sezone 2012/13 u Prvoj nogometnoj ligi F BiH okončao na 4. mjestu sa 26 osvojenih bodova, 9 manje od vodećeg NK Vitez. Prvu utakmicu u nastavku prvenstva Lukavčani će odigrati u subotu, 09.03.2013. godine u Gračanici sa ekipom Bratstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.