Liga za prvaka BiH za košarkašice

Žakula režirala preokret za osmu pobjedu Mladog Krajišnika

Edmir Škorić

Večeras su odigrane utakmice osmog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Košarkašice Mladog Krajišnika upisale su i osmu pobjedu u gostima kod Sobode. Banjolučanke su slavile sa 51:47. Najefikasnije u redovima gošća bile su Vrančić sa 12, te Velinović sa 11 poena, a ova potonja je imala i 11 skokova.

 

Kod Slobode Gagić je ubacila 17 koševa, Stanković 16 uz 10 skokova. Inače, treba kazati da su domaće košarkašice imale 47:46 vodstvo minutu i 39 sekundi prije kraja, no onda 5:0 serija Mladog Krajišnika za pobjedu. Žakula je najprije pogodila za tri poena, a onda i dva slobodna bacanja.

 

U Zenici su košarkašice Čelika sa 83:56 deklasirale Željezničar. Nakon prvog dijela, Zeničanke su imale 46:14 vodstvo! 

 

Jerković je ubacila 14 poena uz 7 skokova, Janković 12 uz također 7 skokova. Na drugoj strani, kod gošća iz Sarajeva,  Prćić je ubacila 17, Čulafić 14. Džebo je imala učinak od 10 poena i 7 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

 

Borčeve košarkašice su sa 74:73 savladale Jedinstvo. Tomasović je bila najefikasnija sa 19 poena, Džombeta je ubacila 18. Na drugoj strani Kovačević je ubacila 21 poen uz 7 asistencija. Rahmanović je ubacila 15, Bešić i Irma Rahmanović po 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.