Domercant na utakmici četvrtfinala ULEB Cupa

Final Eight ULEB cupa

Domercant odveo Dinamo u polufinale

Bh. košarkaš Henry Domercant bio je najbolji pojedinac trećeg četvrtfinalnog susreta F8 turnira ULEB cupa u kojem je Dinamo savladao poljski Turov sa 78:63. Domercant je postigao 22 poena uz fantastičan procenat za tri poena (6 od 6), a dodao je po 2 skoka i asistencije.

U poraženom timu Marko Ščekić ubacio je 4 koša, što je bilo nedovoljno da se ugrozi sigurna prednost igrača trenera Svetislava Pešića.

Moskovljani će u polufinalu igrati protiv Girone koja je u posljednjem četvrtfinalu savladala ruski Unics Kazan (75:66). McDonald i Gasol postigli su po 14, a Cvetković 14 koševa za španskog predstavnika.
Tako će se u subotnjem polufinalu sastati Joventut - Galatasaray (18.30 sati) te Dinamo Moskva - Girona (21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.