Poraz Uniteda od Yokohame

Novi poraz za Moyesa i Crvene đavole na azijskoj turneji

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester United poraženi su danas u prijateljskom susretu od japanske ekipe Yokohama Marinos rezultatom 3:2.

Već nakon 27 sekundi United je primio gol. Sjajnu akcije je lijepim volejom završio Marquinhos za prednost od 1:0.

Do izjednačenja Crveni đavoli su stigli u 19. minuti. Jesse Lingard je iskoristio smušenost odbrane domaćih, te je izjednačio na 1:1. Preokret je stigao 11 minuta kasnije kada je Tashiro postigao autogol nakon centaršuta sa lijeve strane.

Rezultatom 2:1 za United se otišlo na odmor, a u nastavku meča je Yokohama stigla do pobjede. Prvo je u 49. minuti Fabio Aguilar iskoristio grešku odbrane Uniteda, te je glavom nakon kornera pogodio za 2:2, da bi Fujita u 87. minuti pogodio za veliko slavlje domaćeg tima.

Prijateljski susret:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Yokohama - Manchester United 3:2 (Marquinhos 1', Aguilar 49', Fujita 87'/ Lingard 19', Tashiro 30'og)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.