Prijateljske utakmice

Sevilla slavila na Old Traffordu, Higuain zabio za Napoli

Edmir Škorić

Nogometaši Seville slavili su na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u prijateljskom susretu.

United uopće ne briljira u predsezonskim utakmicama, što je bilo jasno i nakon okršaja sa Sevillom. Iako nekompletni, Andaluzani su slavili sa 3:1, a podsjetimo da su noć ranije slavili u Podgorici protiv Mladosti sa 6:1 u uzvratu trećeg pretkola Evropske lige.

Poveli su gosti u 21. minuti golom Machina, a nekoliko minuta kasnije Marin je povisio na 2:0. Smanjili su Vragovi pogotkom Valencije u 65. minuti, a u finišu Rabello postavlja konačnih 1:3 i donosi novi poraz za momčad Davida Moyesa.

Napoli je s 2:1 savladao Benficu. Behrami u šestoj zabija za 1:0, ali Luis pred odlazak na odmor postiže gol za 1:1. Napolijevo pojačanje iz Reala, Higuain, postiže gol za pobjedu u 70. minuti.

Prijateljske utakmice:
Manchester Utd. - Sevilla 1:3 (Valencia 65/ Machin 21, Marin 25, Rabello 90)
Napoli - Benfica 2:1 (Behrami 6, Higuain 70/ Luis 44)

Potražite više informacija na temu Premier league:


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.