Menadžer Mirka Filipovića poručio našem borcu

"Stojnić nema ni rejting ni novac za meč sa Cro Copom"

O. Lekić

Naš borac Denis Stojnić ponudio je Hrvatu Mirku Filipoviću da uđu u ring i vide ko je najjači na Balkanu, ali se Cro Cop povodom Stojnićeve izjave nije oglasio.

Denis je Filipoviću ponudio i 50 hiljada dolara, što je zasmetalo Filipovićevom menadžeru Orsatu Zovki.

“Koliko vidim Denis Stojnić bi vozio Formulu 1, ali za sada ima položenu samo B kategoriju vozačke dozvole. Izjava da Cro Copa lovi četiri godine je u najmanju ruku smiješna. Prije četiri godine, svi jako dobro znamo, Mirko je bio dio UFC-a i niti u kojem slučaju ga nije trebalo loviti,” izjavio je Orsat za hrvatske medije, te dodao:

“Razlika u tržišnoj vrijednosti Filipovića i Stojnića u ovom trenutku je između 50 i 100 puta. Na Denisovu žalost, Cro Cop u ovom momentu ne mora ništa dokazivati jer je Pride GP prvak, K-1 WGP prvak i borio se manje-više sa svim najboljim borcima svijeta. Ako Denis Stojnić želi dokazivati ko je najbolji na Balkanu, morat će se malo više potruditi i konačno prihvatiti meč protiv Mare Peraka ili Ante Delije. U kategoriju dokazivanja najboljeg na Balkanu, Cro Cop sigurno ne spada.”

Na kraju je Zovko još provokativno poručio:

“Ako Stojnić silno želi ući u kavez s Cro Copom, nema problema od ponedjeljka ionako kreću sparinzi za meč protiv Emelianenka. Potrebno je da mi se Stojnić javi dva dana ranije i ulazak u kavez je zagarantovan. Izlazak iz kaveza će najvjerojatnije biti malo teži. Ali i oko toga ćemo mu pomoći. Zaključno, ovo je kraj svih polemika na temu Denis Stojnić. Poručujem mu da za komercijalni meč s Cro Copom nema niti rejting niti novac, a ako želi ući u kavez omogućit ću mu to besplatno. Cijeli sparing će ekskluzivno zabilježiti kamere Fight Channela."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.