Prestiže klupsku legendu

Wayne Rooney u “potjeri” za Charltonovim rekordom

Wayne Ronney sinoć je postao tek četvrti fudbaler u historiji velikog Manchester Uniteda koji je postigao najmanje 200 golova za klub sa Old Trafforda.

Rooney je bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Bayerom iz Leverkusena sa 4:2, u čijem je sastavu svih 90 minuta odigrao kapiten bh. Reprezentacije Emir Spahić.

"Ponosan sam na svojih 200 golova za Manchester United. Raduje me što sam igrao, postizao golove i što smo pobijedili. Prva utakmica u Ligi šampiona je uvijek vrlo važna i srećni smo zbog ove pobjede", rekao je Rooney,a potom dodao:

"Već sam rekao, koncentrisan sam samo na svoju igru i to je ono što sam radio cijelo ljeto. Naporno sam radio kako bih se spremio za ovu sezonu. Oduševljen sam što sam se vratio, što opet igram i postižem golove. Navijači su bili briljantni, divno su me primili i nadam se da ću im se odužiti igrama i golovima kao što je bilo protiv Bayera". 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Više golova od Rooneya (406 utakmica) za Crvene Đavole postigli su samo Jack Rawley(211), Denis Law (237), te Bobby Charlton (249).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.