Premijer liga za rukometaše, 9. kolo

Goražde "otkinulo" bod Bosni, Čelik bolji od Kozare

Adnan Beganović

Kompletirano je 9. kolo Premijer lige za rukometaše, a nakon istog bodovno su na čelu tabele izjednačeni Bosna i Čelik.

Rukometaši Bosne su gostovali u Goraždu gdje su remizirali sa istoimenom domaćom ekipom (28:28). 

Goraždani su mnogo bolje otvorili susret i većim dijelom prvog poluvremena imali su ubjedljivu prednost, no na odmor se otišlo pri rezultatu 15:14 za domaće. U drugom poluvremenu izabranici Zuhdije Korkarića su zaigrali nešto bolje, te su konce igre držali u svojim rukama, ali tri sekunde prije kraja Goraždani su postigli pogodak za konačnih 28:28.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Delić sa 10, te Merkez i Osmanković sa po četiri pogotka, dok su kod Studenata najefikasniji bili Delić sa sedam, te Memić, Vranac i Perić sa po četiri gola.

Kiks Studenata iskoristio je Čelik koji je pobijedio na gostovanju kod Kozare (35:32), pa se tako na prvom mjestu bodovno izjednačio sa Bosnom.

U Derventi je domaća momčad bila bolja od Goražda. Slavili su izabranici Zorana Dokića sa 39:35, a treba istaći da se većim dijelom susreta vodila izjednačena borba. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Stanković sa devet, te Marčeta sa osam pogodaka, dok su Ereš i Bošnjak sa po osam pogodaka bili najefikasniji kod Izviđača.

Konjuh je na domaćem terenu bio bolji od Sloge (25:23), Zrinjski je savladao Gračanicu (39:30), Prijedor je u duelu sa Maglajem upisao domaću pobjedu (25:23), Krivaja je bila bolja od Čapljine (38:17), dok je Vogošča nadigrala Gradačac (36:26).

RK Derventa - RK Izviđač Ljubuški 39:35 (18:18)

Sportska dvorana Derventa. Gledalaca oko 300. Sudije: Pandžić Saša i Šatordžija Boris oba iz Banja Luke. Delegat: Sarajlić Saša iz Zenice.

RK Derventa:Vranješević, Marić 7, Ninković, Sibinčić, Zemunović 7, Škrga, Lukić, Mišanović, Tošić, Pekić 6, Ristić 1, Jokanović, Davidović, Marčeta 8, Stanković 9, Dokić 1.Trener: Zoran Dokić.

RK Izviđač: Šarac Damjan, Miličević 3, Ereš 8, Miletić, Zeljić 2, Mandić 4, Bošnjak 8, Hrstić 1, Jarak, Prskalo, Boras 7, Šarac Ivan, Pavlak 1, Grbavac, Džolić. Trener: Mikulić Dario.

Sedmerci: RK Derventa 4(3), RK Izviđač 4(3)

Isključenja: RK Derventa 8 minuta, RK Izviđač 12 minuta

RK Goražde - RK Bosna 28:28 (15:14)

Dvorana Mirsad Hurić. Gledalaca oko 1.500. Sudije Jović i Arnautović (Tuzla). Delegat: Raić (Mostar). Isključenja: Goražde 14 minuta, Bosna 12 minuta. Sedmerci: Goražde 4(3), Bosna 5(5). 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Goražde: Merkez 4, Osmanković 4, Marić 2, Fazlić 2, Krakonja, Jamak 1, Grujić 2, Šehović, Pušilo, Delić 10, Šundo, Fidahić 3, Džananović, Žiga, Peruničić, Pleh. Trener: Nermin Đana

Bosna: Fejzović, Burnazović, Memić 4, Korjenić, Delić 7, Halilković 1, Efendić 15 odbrana, Perić 4, Alibegović, Vranac 4, Bračković 2, Zulfić 3, Građan, Dedajić 3, Bečić, Zahirović. Trener: Zuhdija Korkarić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.