London Evening Standard:

Edin Džeko je jeftina opcija za Chelsea

Iako je menadžer Manchester Cityja kazao da od prodaje Edina Džeke u januarskom prelaznom roku nema ništa, te da je bh. reprezentativac jako bitan član njegove ekipe, a pojedini mediji objavili su kako bi Dijamant mogao preseliti u London.

Prema pisanju London Evening Standard reprezentativni napadač BiH mogao bi pojačati redove tima sa Stamford Bridgea.

Nastojanja Josea Mourinha da u redove Plavaca dovede Radamela Falcaa, Roberta Lewandowskog ili Diega Costu su propala, pa Specijalni dobru priliku za posao vidi u 27-godišnjem bh. napadaču, koji je uz sve jeftinija opcija od pomenutog trojca.

Fernando Torres, Samuel Eto’o i Demba Ba nisu uspjeli postići dovoljno golova prema mišljenju Mourinha u dosadašnjem dijelu sezone, pa Portuglacem očajnom traži pojačanje u napadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanju istog medija Džeko se bori za minutažu u Cityju, te rijetko susrete počinje u prvoj postavi.

London Evening Standard navodi i podatak da je Džeko City koštao 27 miliona funti kada je stigao na Etihad, te da je u 131 nastupu od kojih je u 54 slučaja ušao sa klupe postigao 50 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.