Odigran revanš susret osmine finala Evropske lige

Sevilla slavila protiv Betisa nakon jedanaesteraca

Betis je večeras na svom Benito Villamarin stadionu dočekao gradskog rivala Sevillu u okviru osmine finala Evropske lige. 

Večerašnji domaćin je slavio u prvom susretu rezultatom 2:0, pa su gosti od samog starta krenuli u napad. Prvu priliku na susretu imao je Carlos Bacca, ali je njegov udarac bio neprecizan. 

Gosti su do vodstva došli u 20. minuti susreta. Jose Antonio Reyes je prizemnim udarcem sa 11 metara pogodio donji desni ugao Adanovog gola. U 25. minuti susreta priliku je imao Nono, ali njegov udarac nije bio precizan. 

Sevilla je imala priliku u 37. minuti susreta, ali je udarac Kevina Gameira bio neprecizan. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Betis, ali udarac Rubena Castra nije bio precizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za goste. 

U nastavku susreta prva prilika za domaće, ali je udarac Lea Baptistaa u 50. minuti susreta bio neprecizan. Nastavio je domaćin sa napadima. Opet je priliku imao Leo Baptistao, ali do gola domaćin nije mogao. 

Promašaje domaćih gosti su kaznili u 75. minuti susreta. Strijelac je bio Carlos Bacca. Nije se rezultat do kraja regularnog dijela susreta mijenjao, pa se pobjednik morao odlučiti u produžecima. 

Prvi produžetak nije donio mnogo uzbuđenja, sve do 105. minute susreta, a onda je nastala gužva u šesnaestercu Betisa. Prvo je Gameiro šutirao, a Adan je bio na mjestu, lopta se odbila do Bacce, a još jednom je siguran bio Adan. Nakon 120 minuta igre pobjednika nije bilo, pa se putnik u četvrtfinale tražio u produžecima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi jedanaesterac u seriji izvela je Sevilla, a udarac Vitola odbranio je Adan. Nakon prve serije Betis je imao prednost 1:0. Obje ekipe bile su precizne u drugoj, kao i trećoj seriji, a u četvrtoj jedanaesterac je promašio N'Diaye. Nakon što je Rakitić pogodio u petoj seriji, loptu je namjestio Nono i promašio. Sevilla je tako izborila četvrtfinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.