Sarajke imaju seriju od 14 pobjeda

Može li neko zaustaviti Play Off na putu do titule?

Edmir Škorić

Košarkašice Play Offa ugostit će ekipu Orlovi iz Banja Luke u sklopu 17. kola ženskog košarkaškog prvenstva.

Vodeća i jedina neporažena ekipa Lige 10 nastojat će u subotu od 17 sati, u KSC "Ilidža" na Ilidži, produžiti svoju seriju pobjeda . Play Off ima trenutno omjer 14-0, a u goste mu stiže banjalučka ekipa koja ima 7-7 omjer.

"Četiri kola prije kraja regularnog dijela prvenstva BiH i dalje smo prvi sa maksimalnih 28 bodova iz 14  odigranih utakmica. U sutrašnjoj utakmici očekujemo nove bodove, ali moje košarkašice moraju biti maksimalno ozbiljne i ne smiju se opustiti", rekao je trener Play Offa Goran Lojo, dodavši:

"Polako se okrećemo pripremama za doigravanje za prvaka BiH. Naš zadatak i cilj je da nakon nekoliko godina pauze vratimo titulu košarkaškog prvaka u Sarajevo i siguran sam da ćemo kao ekipa dati svoj maksimum da to i ostvarimo".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Napominjemo da se nakon završetka regularnog dijela prvenstva BiH (12. april) igraju polufinalni susreti na dvije dobivene utakmice po principu: prvi protiv četvrtog, drugi protiv trećeg iz regularnog dijela. Nakon toga, pobjednici će igrati finalnu seriju na tri dobivene utakmice.

Dodajmo još da se susret Play Offa i Orlova igra u subotu s početkom u 17 sati, a ulaz je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.