Foto: EPA

Dva gola Džeke i majstorija Tourea

Džeko nokautirao Crvene đavole na Old Traffordu

M. Šljivak

Veliki derbi u zaostaloj utakmici 28. kola Premiershipa odigrali su na Old Traffordu u Manchesteru gradski rivali United i City, a na kraju su Građani slavili rezultatom 3:0.

Pravi šok za Crvene đavole uslijedio je nakon samo 45 sekundi. David Silva je u prvom napadu pogodio stativu, lopta se odbila do Edina Džeke, a naš reprezentativac je pogodio mrežu Uniteda za prednost Građana od 1:0.

Imao je City kontrolu nad utakmicom. U 18. minuti susreta vrlo lako su mogli stići i do drugog gola. Nakon što je Toure presjekao jednu loptu, ponovo se u sjajnoj šansi našao Edin Džeko, ali je ovaj put De Gea fantastično odbranio.

Potom je United preuzeo inicijativu nad utakmicom. Imali su mnogo veći posjed nad loptom, a prilike su imali Fellaini i Mata, no Hart je ostao nesavladan. Iako je tim Davida Moyesa imao više loptu u svom posjedu, na poluvrijeme se otišlo s minimalnim vodstvom Cityja.

Nakon 10 minuta igre u nastavku mreža domaćih se ponovo zatresla. Nasri je izveo korner, a Edin Džeko je fantastičnim pogotkom povećao prednost Građana na 2:0. 

Pokušavao je United nešto napraviti, ali su napadi bili itekako jalovi. Welbeck je imao dobru priliku u 72. minuti, ali je Hart dobro odbranio. Potpuni potop domaćih dogodio se u samoj završnici. Yaya Toure je majstorski pogodio za konačnih 3:0.

Edin Džeko je igru napustio u 79. minuti, a umjesto njega je ušao Alvaro Negredo.

Premiership, 28. kolo:
United - City 0:3 (Džeko 1, 56, Toure 90)

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.