Foto: EPA

Primeira

Porto u finišu do pobjede, Benfica pred naslovom

Midhat Šljivak

Pobjede u 27. kolu portugalske Primeire su ostvarile ekipe Benfice i Porta.

Benfica je s 2:0 savladala Aroucu, pa će u narednom kolu imati priliku da proslave naslov prvaka Portugala. 

Rodrigo je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena postigao prvi gol na utakmici. Pogodio je za prednost Benfice od 1:0, da bi nakon 10 minuta u nastavku Gaitan postavio konačan rezultat susreta od 2:0. 

Benfica je sada sedam poena prednosti ispred Sportinga tri kola prije kraja prvenstva. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Porto je u derbiju kola kao gost savladao Bragu s 3:1, golovima u finišu utakmice. Varela je golom u 23. minuti doveo goste u vodstvo, a ovaj rezultat se nije mijenjao do 58. minute kada je Moreno pogodio za 1:1.

Ipak, u finišu utakmice Porto stiže do pobjede. Prvo je za vodstvo  Porta pogodio Eduardo u 86. minuti, a pobjedu je potvrdio Quintero u prvoj minuti nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.