Građani najplaćeniji

Igrači Cityja najviše zarađuju u svijetu sporta

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja imaju najveću prosječnu platu u svijetu sporta. 

Prema istraživanjima Sporting Intelligencea, igrači Manchester Cityja primaju najveću godišnju platu u svijetu, a prvi su i po prosječnoj sedmičnoj plati...

Igrači ovog tima prosječno na godišnjem nivou zarađuju 5,3 miliona funti, a prosječna sedmična plata Građana je 102.653 funte. 

Građani su iza sebe ostavili MLB timove New York Yankeese i Los Angeles Dodgerse, a u vrhu su i ostali veliki evropski timovi. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači Reala i Barcelone zarađuju u prosjeku gotovo pet miliona funti, a u vrhu su još Brooklyn Netsi, minhenski Bayern, Manchester United...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.