Premiership

Sunderland srušio i Crvene đavole, Fulham i Cardiff ispali

Midhat Šljivak

Ekipe Fulhama i Cardiffa naredne sezone će igrati u Championshipu. Fulham je porazom od Stoke Cityja od 4:1 ostao bez šansi za opstanak, kao i Cardiff porazom od Newcastlea.

Fulham je morao pobijediti Stoke na gostovanju, ali su na kraju pognute glave napustili Britannia stadion. Stoke je u prvom poluvremenuu dominirao, a do zasluženog vodstva su stigli u 39. minuti kada je za 1:0 pogodio Peter Odemwingie. Sve nade Fulhama pokopao je Marko Arnautović pogotkom za 2:0 u 55. minuti susreta, da bi Assaidi u 73. minuti dovršio priču Fulhama u Premiershipu. Uspio je Fulham preko Richardsona smanjiti na 3:1, ali je Walters pogodio za konačnih 4:1.

Cardiff je poražen na St. James Parku od Newcastlea s 3:0, te su također kao i Fulham ispali iz lige. Shola Ameobi je pogodio za prednost Svraka od 1:0 u 18. minuti susreta, a minimalnim vodstvom domaćih se otišlo na odmor. Sve dileme oko pobjednika otklonio je Loic Remy pogotkom za 2:0 u 88. minuti susreta. Remyje pogodio i za konačnih 3:0.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Sunderland, koji je savladao Manchester United na Old Traffordu s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Sebastian Larsson nakon 30 minuta igre, a iako je United pokušavao doći do izjednačenja, ali je Sunderland imao bolje šanse, te su prečka i stativa spašavale United u ovom susretu, koji je završen s 1:0 za goste.

U ostalim susretima Aston Villa je savladala Hull s 3:1, dok je Southampton savldao Swansea s 1:0.

Premiership, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Sunderland 0:1 (Larsson 30')
Aston Villa - Hull 3:1 (Westwood 1', Weimann 41', 45+3' / Bowery 28'ag)
Newcastle - Cardiff 3:0 (Ameobi 18', Remy 88', 90+3')
Stoke - Fulham 4:1 (Odemwingie 39', Arnautović 55', Assiadi 73', Walters 82' / Richardson 81')
Swansea - Southampton 0:1 (Lambert 90+3')


Sebastian Larsson Amazing Goal - Manchester... by Sm1le664

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.