Katastrofa Širokog na Pecari: Mlada Boleslav slavila 4:0

Adnan Beganović

Fudbaleri Širokog Brijega nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Evrospke lige, tako da će Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni predstavljati još samo FK Sarajevo.

Nakon što su u prvom susretu u Češkoj pružili dobru partiju i izgubili s 2:1, Širokobriježani su danas razočarali. Mlada Boleslav je nadigrala Širokobriježane u svim elementima igre, te je zasluženo slavila s 4:0.

Od prvog minuta gosti su vršili presing na odbrambene igrače Širokog Brijega i takva igra dala je rezultat. Istina, Široki je prvi zaprijetio u 10. minuti kada je ispred Zakarića u posljednji momenat intervenisao jedan igrač gostujuće momčadi. 

Devet minuta kasnije gosti su poveli, a strijelac je bio Skalak, koji je postigao pogodak i u prvom susretu. U 26. minuti Široki se mogao vratiti u igru, ali nakon sjajne akcije Peko iz dobre pozicije loše šutira i lopta odlazi pored gola.

Do odmora se rezultat nije mijanjao, a onda u 10. minuti nastavka Duriš nakon asistencije Šćuka i slabo postavljene ofsajd zamke domaćih, postiže pogodak kojim je riješeno pitanje pobjednika.

U 68. minuti Wagner je pokušao iz slobodnog udarca, no nije bilo veće opasnosti po gol gostiju, koji u 75. minuti postižu još jedan pogodak, a ovaj put strijeac je Rosa.

Pet minuta prije kraja susreta Duriš neometan s pet metara vara Soldu za konačnih 4:0.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Široki Brijeg - Mlada Boleslav 0:4 (Skalak 19', Duriš 55', 85', Rosa 75').

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Brekalo, Laštro, Marković, Ćorić, Pehar, Zakarić, Landeka, Wagner(C), Peko.

MLADA BOLESLAV: Hruska, Navratil, Rosa, Smejkal, Skalák, Štohanzl, Šćuk, Sisler, Boril, Ďuriš, Magera (C).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.