Foto: EPA

Bez pobjednika u derbiju

Legenda tima ukrala pobjedu Chelseaju

Midhat Šljivak

Veliki derbi u 5. kolu englseke Premier lige odigrali su danas na Ettihadu aktuelni prvak Manchester City i Chelsea, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

S Edinom Džekom i Sergijom Aguerom u vrhu napada, menadžer Građana Manuel Pellegrini je od prve minute napao Chelsea.

Dominirao je City u prvom poluvremenu. Imali su veći posjed lopte, ali je taktika Josea Mourinha za čuvanje gola bila izuzetna, pa Građani nisu uspjeli da stvore ozbiljnu priliku pred Thibautom Courtoisom.

S druge strane ni Chelsea nije imao ozbiljne prijetnje prema golu aktuelnih prvaka, pa se veoma slabo prvo poluvrijeme završilo bez golova (0:0). 

Ipak, nastavak donosi nešto bolju igru na obje strane. Fernandinho je prvi prijetio u nastavku susreta,, ali se mreža gostiju nije zastresla. 

Puno posla je imao i sudija Mike Dean, koji je u 66. minuti zbog drugog žutog kartona isključio Pabla Zabaletu, što se na kraju ispostavio i kao ključan detalj ovog susreta.

Samo pet minuta nakon što su ostali s igračem manje Građani primaju gol. Eden Hazard je uposlio Andrea Schurrlea, koji pogađa za vodstvo Chelseaja od 1:0.

Novu veliku priliku Plavci imaju u 80. minuti. Sjajni Diego Costa pogađa stativu, a osveta za promašaj stigla je u 85. minuti. Legenda Chelseaja Frank Lampard, koji je ovog ljeta pojačao City pogodio je za konačnih 1:1. 

Premier liga, 5. kolo:

Manchester City - Chelsea 1:1 (Lampard 85' / Schurrle 71')

Potražite više informacija na temu Premier league:


Manchester City 0-1 Chelsea (Goal Schürrle) by chrolloxhisoka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.