City i Stoke poraženi

Kraj za Džeku i Begovića

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja ispali su večeras iz Capital One Cupa.

City je na Etihadu ugostio Newcastle i neočekivano izgubio, a samim tim se i oprostio od natjecanja.

Aarons je već u šestoj minuti postigao gol za vodstvo Svraka. U nastavku Građani napadaju, stvaraju šanse, no ne uspijevaju da matiraju Elliota.

I onda je uslijedila kazna petnaestak minuta prije kraja. Gosti su istrčali kontru, a Sissoko je loptu poslao iza leđa Harta za 0:2. 

Naš Edin Džeko je igrao 90 minuta, imao je neke dobre šanse, ali se ni on, kao ni njegovi suigrači, nije proslavio.

Ispao je iz ovog takmičenja i golman naše reprezentacije Asmir Begović. Njegov Stoke je na Britannia stadionu poražen od Southamptona sa 3:2. Pelle (2) i Long bili su strijelci za goste, a N’Zonzi i Diouf za domaće. Crouch je u 88. isključen u timu Stokea. 

Capital One Cup, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Premier league:

City - Newcastle 0:2 (Aarons 6, Sissoko 75)
Stoke - Southampton 2:3 (N’Zonzi 49, Diouf 82/ Pelle 6, Long 30, 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.