Kod kuće savladali Konjuh

RK Bosna pobjedom osvojila jesenji naslov u PL BiH

Rukometaši sarajevske Bosne postali su jesenji prvaci Premijer lige BiH pobjedom nad Konjuhom iz Živinica rezultatom 35:27.

Izabranici Zuhdije Korkarića su od početka zaigrali bolje od današnjeg rivala koji također pretenduje na sami vrh tabele. Konjuh se nije predavao pa se u nekoliko navrata uspio vratiti u meč, ali to nije bilo dovoljno.

Bosnu je sa jedanaest pogodaka predvodio Građan koji je i najzaslužniji za efikasnu partiju i visoku pobjedu tima iz Sarajeva. Sa druge strane, daleko najbolji pojedinac u redovima poraženog tima bio je Begić sa deset postignutih pogodaka.

Premijer liga BiH:

Bosna - Konjuh 35:27

RK Bosna: Efendić, Delić 1, Mehinagić 1, Memić 4, Vranac 2, Zahirović, Halilković 1, Jokanović, Alibegović, Dedajić 4, Stanković, Bračković 1, Zulfić 7, Građan 11, Bečić 1 i Čičkušić 2.

Trener: Zuhdija Korkarić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Konjuh: Bešić, Modrić 1, Husić 6, Bejkušić, Dizdarević, Bajramović 2, Herić, Sakić, Omerović, Muhić 1, Begić 10, Alijagić 3, Mišić 1, Suljanović, Sakić i Smajić 3.

Trener: Emir Hadžiavdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.