Foto: epa.eu

22. hat-trick Portugalca

Rekord Primere do kojeg je Ronaldo stigao prije Messija

Fudbaleri Real Madrid su u okviru 14. kola španske Primere sa 3:0 savladali ekipu Celte iz Viga, a sva tri gola za aktuelnog prvaka Evrope postigao je Cristiano Ronaldo.

Portugalac je pogađao u 36., 65. i 81. minuti i ubjedljivo je najbolji strijelac lige s čak 23 pogotka iz 13 utakmica.

Osim što je stigao do brojke od 200 golova u Primeri do koje je stigao igrajući u 178 utakmica, sjajni Ronaldo je ovim hat-trickom ušao u historiju najelitnijeg španskog fudbalskog ranga prestigavši legende Di Stefana i Zarru koji su zabili po 22. hat-tricka u svojim karijerama, dok je Messi trenutno na 20. 

Portugalac je tako uspio srušiti jedan rekord La Lige prije Barceloninog Argentinca, a u kakvoj je formi, sumnjamo da će se na tome zaustaviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je ovim trijumfom stigao do 18. uzastopne pobjede kojom je izjednačio Barcelonin rekord iz iz sezone 2005/2006.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.