Prošle su četiri godine

Na današnji dan je Dijamant postao Građanin

Edin Džeko je na današnji dan 2011. godine napravio svoj najvažniji korak u karijeri kada je prešao iz Wolfsburga u Manchester City.

Tada 24-godišnji Džeko je za blizu 30 miliona eura ispisao historiju Bundeslige kao najskuplji izlazni transfer svih vremena. 

Edin Džeko je za Građane odigrao 119 utakmica i postigao 48 pogodaka, a direktno je i u velikoj mjeri doprinio osvajanju nekoliko važnih trofeja.

Džeko je sa Cityjem osvojio dvije titule šampiona Engleske kojim je dodao po jedan FA Cup, League cup i Community Shield.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.