FOTO: EPA

Dobre vijesti s otoka, loše iz Njemačke

Skroman učinak Zmajeva: Samo je Dijamant zablistao

Adnan Beganović

Širom Evrope igrani su susreti u nacionalnim prvenstvima, a od bosanskohercegovačkih reprezentativaca najbolju partiju pružio je Edin Džeko, koji je nakon višemjesečnog golgeterskog posta u Premiershipu postigao pogodak.Osim Džeke standardno dobri su bili Edin Višća i Asmir Begović, dok mnogobrojni reprezentativci s posljednjih spiskova bivšeg selektora Safeta Sušića nikako da pronađu pravu formu. 

Asmir Begović (Stoke City)

Stoke je u okviru 26. kola Premiershipa upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Aston Villom (2:1), a Begović je sasvim korektno odradio svoj posao.

Jasmin Fejzić (Aalen)

Aalen je u 22. kolu 2. Bundeslige remizirao sa Ingolstadtom (1:1), a Fejzić je susret gledao s klupe za rezervne igrače. Fejzić je već mjesecima prikovan za klupu ekipe koja se bori za ostanak u 2. Bundesligi i ukoliko mu novi selektor ukaže povjerenje biće to veliko iznenađenje.

Mensur Mujdža (Freiburg)

Freiburg je u 22. kolu Bundeslige remizirao sa Hoffenheimom (1:1), a Mujdža je na našu veliku žalost susret opet pratio s klupe za rezervne igrače, što svakako nije ohrabrujuća vijest pred nove akcije našeg nacionalnog tima.

Avdija Vršajević (Hajduk)

U 22. kolu fudbalskog prvenstva Hrvatske njegova ekipa je pretrpjela poraz na gostovanju kod Lokomotive (2:1), a Vršajević je odigrao svih 90 minuta.

Ermin Bičakičić (Hoffenheim)

Komandovao odbranom svoje ekipe na gostovanju kod Freiburga gdje je Hoffenheim osvojio bod (1:1). Pružio je solidnu partiju.

Sejad Salihović (Hoffenheim)

Našao se u početnom sastavu Hoffenheima na gostovanju kod Freiburga (1:1). Na terenu je proveo 61 minutu i zaradio je žuti karton.

Sead Kolašinac (Schalke)

U 22. kolu Bundeslige Schalke na domaćem terenu nije uspio savladati Werder (1:1), a Kolašinac se još uvijek nije oporavio od povrede koljena.

Emir Spahić (Bayer Leverkusen)

Apotekari su u 22. kolu Bundeslige remizirani na gostovanju kod Augsburga (2:2), a Spahić nije konkurisao za tim zbog crvenog kartona (dva žuta) iz prošlog kola.

Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)

U 21. kolu fudbalskog prvenstva Turske Gazaintepspor je pretrpio poraz na gostovanju kod Basaksehira, a Vranješ je na terenu proveo 90 minuta.

Senad Lulić (Lazio)

Rimska ekipa je u 24. kolu Serije A na domaćem terenu savladala Palermo (2:1), a Lulić nije bio u konkurenciji za tim zbog povrede.

Anel Hadžić (Sturm)

U 21. kolu austrijske Bundeslige Sturm je na domaćem terenu remizirao sa Wiener Neustadtom (3:3). Hadžić je stanadardan u ekipi Sturma, a tako je bilo i ovog vikenda. Na terenu je proveo svih 90 minuta.

Muhamed Bešić (Everton)

U 26. kolu Premiershipa Everton je remizirao na domaćem terenu sa Leicesterom, a Bešić je na terenu proveo 55 minuta. Bešić igra standardno i svakako da je to ohrabrujuće pred naredne duele Zmajeva.

Sanjin Prcić (Rennes)

U 26. kolu fudbalskog prvenstva Francuske Rennes je na domaćem terenu remizirao sa Bordeauxom (1:1), a Prcić već duže vrijeme grije klupu, pa je tako bilo i ovaj put i ukoliko se želi ponovo naći na spisku Zmajeva morat će popraviti svoj status u klubu.

Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna)

Deportivo je u 24. kolu Primere pretrpio domaći poraz u duelu sa Celtom (2:0), a Medunjanin je susret gledao s klupe za rezervne igrače. Haris je u posljednje vrijeme izgubio mjesto u timu i to nisu dobre vijesti za novog selektora Mehmeda Baždarevića.

Zoran Kvržić (Spezia)

Njegova ekipa je u 27. kolu Serije B na domaćem terenu savladala Modenu sa 3:2. Kvržić je susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Tino Sven Sušić (Hajduk)

Nije konkurisao za susret 22. kola fudbalskog prvenstva Hrvatske u kojem je Lokomotiva nadigrala njegov Hajduk (2:1).

Izet Hajrović (Werder)

Njegov Werder igra sve bolje, a u 22. kolu je uzeo bod na gostovanju kod Schalkea (1:1). Na našu veliku žalost Hajrović minute dobiva na kapaljku i ukoliko želi ostati dio reprezentacije u budućnosti će se morati izboriti za veću minutažu. U remiju sa Schalkeom igrao je 18 minuta.

Edin Višća (Basaksehir)

Igrač koji je trenutno možda i u najboljoj formi od svih Zmajeva. Igra redovno, dosta dobro, a tako je bilo i u pobjedi njegove ekipe nad Gaziantepsporom.

Miralem Pjanić (Roma)

Roma već duže vrijeme ne pruža partije kakve se očekuju od ove ekipe, pa je tako bilo i u duelu sa Veronom. Rimska ekipa je remizirala (1:1), Pjanić je asistirao, ali ni njegova igra u posljednje vrijeme nije na visokom nivou.

Vedad Ibišević (Stuttgart)

Popularne Švabe su u očajnoj formi i sve su bliže "cvajti". U 22. kolu su  poraženi na domaćem terenu od Borussije Dortmund (3:2), a Ibišević je na terenu proveo posljednjih 18 minuta susreta. Vedo kao i njegov Stuttgart ne pruža partije kakve se od njega očekuju i to bi mogao biti jedan od najvećih problema za selektora Baždarevića pred naredne akcije našeg nacionalnog tima.

Edin Džeko (Manchester City)

U 26. kolu Premiershipa njegov Manchester City je sa 5:0 savladao Newcastle, a Džeko je briljirao. Nakon dužeg vremena postigao je sjajan pogodak, izborio je penal i upisao je asistenciju. Fenomenalna partija našeg najboljeg igrača koja je selektoru Baždareviću vratila osmijeh na lice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.