Foto: EPA

Primera

Villarreal osvojio bod na Santiago Bernabeu

Edmir Škorić

Real Madrid je u 25. kolu španske Primere ugostio Villarreal, no nije uspio doći do pobjede. Meč je završen rezultatom 1:1, pa su Kraljevi samo dva boda ispred Barcelone.

Prvu veću priliku na susretu imao je Villarreal u 14. minuti. Gerard Moreno je šutirao, Iker Casillas je odbranio, a onda Moises Gomez ne pogađa iz odbijanca.

U 31. minuti Gareth Bale je glavom šutirao, no malo pored gola. Koju minutu kasnije, Raphael Varane je neprecizan poslije ubačaja iz kornera.

U nastavku smo ipak vidjeli golove. U šestoj minuti drugog dijela penal za domaće. Eric bailly je skrivio penal, a Cristiano Ronaldo bio je siguran s 11 metara.

Prednost Kraljeva nestala je u 64. minuti. Gerard Moreno je sjajnim udarcem savladao Casillasa. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je pet minuta kasnije imao dobru priliku, ali mu je golman odbranio. Sergio Asenjo je Portugalca zaustavio i u 72. minuti. Pokušavali su domaći do kraja doći do pobjede, no Žuta podmornica se odbranila i osvojila vrijedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.