Izostavio Cristiana Ronalda

Ronaldinho izabrao idealni tim Lige prvaka

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho odabrao je svoju idealnu momčad Lige prvaka. 

Jedan od najvećih fudbalskih čarobnjaka u historiji igrajući za Barcelonu i sam je uspio osvojiti naslov 2006. godine, a zanimljivo je kako u njegovih najboljih 11 nije bilo mjesta za Cristiana Ronalda.

Golman: Gianluigi Buffon

Odbrana: Cafu, John Terry, Paolo Maldini, Roberto Carlos

Vezni red: Claude Makelele, Frank Lampard, Kaka

Napad: Lionel Messi, Thierry Henry, Ronaldo

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne postoje riječi kojima bih opisao Messija, jednostavno je magičan. Volio bih da sam duže igrao s njim u Barceloni", kazao je Ronaldinho, a potom se osvrnuo na Brazilca Ronalda:

"Ronaldo je bio moj idol. Najkompletniji napadač ikad i najkompletniji napadač zauvijek. Nevjerojatno je da nikad nije osvojio Ligu prvaka."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.