Slavili sa 107:71

Real Madrid pregazio Galatu u Istanbulu

Košarkaši Real Madrida upisali su svoju osmu pobjedu u devetom kolu TOP 16 faze Eurolige. Kraljevski klub je u Istanbulu pregazio Galatasaray rezultatom 107:71.

Galata je priključak za Realom držala samo u prvoj četvrtini, nakon koje su gosti imali 'samo' četiri poena prednosti. U nastavku je Real dodao u brzinu više i već na poluvremenu je prednost iznosila 23 poena razlike.

Galata je u trećoj četvrtini malo smanjila prednost, ali su gosti u posljednjih deset minuta doslovno razbili turski tim i na kraju trijumfovali sa velikih 36 poena razlike.

Rudy Fernandez je predvodio Real Madrid sa 17 poena, ali su se dobro rasporedili i ostali igrači. Nocioni je ubacio 16, Carrol 15, a Rodriguez i Ayon po 14 poena.

Oslabljeni tim Galatasaraya predvodio je Young sa 19 poena, dok je Arslan ubacio dva manje. Zoran Erceg je u potpunosti zakazao jer je meč završio sa samo dva ubačena poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Galatasaray - Real Madrid 71:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.