Gary Neville

"Džeko i Aguero nisu Cityjev problem"

U posljednje vrijeme Gary Neville često priča o klubovima iz Manchestera. Nekada proslavljeni fudbaler Uniteda, a danas komentator Sky Sporta, ovoga puta govorio je o problemima Manchester Cityja.

Džeko i Aguero su ove sezone u napadu odigrali deset utakmica, a Građani su slavili u samo tri navrata, što je bio povod za Nevilleov stručni komentar.

"Aguero nije toliko ubitačan bez partnera u napadu, gdje mu treba podrška. Međutim, problem nije ni u Agueru ni u Džeki, već u Pellegriniju. Njegova formacija 4-4-2 ne funkcioniše dobro s Aguerom i Džekom, Jovetićem ili Bonyjem", rekao je Neville i dodao:

"Kada City igra u toj formaciji, poremeti se balans u veznom redu. To se onda itekako osjeti na ekipi, i nisu više ni blizu ubojiti kao što bi mogli i trebali biti".

Aguero je prvi strijelac Manchester Cityja u Premiershipu sa 17 pogodaka. Jovetić se u strijelce upisivao pet, Džeko četiri puta, dok Bony još uvijek čeka na prvijenac u novom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.