Promjena na vrhu nakon 19. kola

Porazom Izviđača Čelik zasjeo na vrh Premijer lige

Jučer (petak) je odigrano 19. kolo rukometne Premijer lige koja sada ima novog lidera, a to je zenički Čelik.

Zeničani su na svom terenu savladali Zrinjski rezultatom 37:26, a dojučerašnji lider Izviđač je poražen. Tim iz Ljubuškog je doživio poraz u Vogošći rezultatom 28:19, pa su poslije ovog kola ova dva tima zamijenili pozicije na tabeli.

Sarajevska Bosna je u najefikasnijoj utakmici ovog kola bila uspješnija od Lokomotive rezultatom 39:32, dok je Derventa savladala krivaju rezultatom 35:25.

Sloboda je u Tuzli bila uspješnija od Gračanice rezultatom 29:22, a zabilježena su i dva remija. Konjuh i Bosna iz Visokog odigrali su 22:22, dok su u Gradačcu rezultatom 26:26 remizirali istoimeni domaćin i Prijedor.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 19. kolo:

Čelik - Zrinjski 37:26
Gradačac - Prijedor 26:26
Bosna (S) - Lokomotiva 39:32
Vogošća - Izviđač 28:19
Konjuh - Bosna (V) 22:22
Derventa - Krivaja 35:25
Sloboda Solana - Gračanica 29:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.