Zeničani dočekuju sarajevsku Bosnu

Opačak: Pobjeda za nadu u opstanak

Dino Kurbegović

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici u takmičarskoj sezoni 2014/2015. u petak od 17 sati u Areni Zenica igrat će Čelik i Bosna Royal.

Dva velikana bh. košarke igraju meč za pretposljednje, 11. mjesto na tabeli, koje bi kako se nadaju u oba kluba, uz slučaju reorganizacije takmičenja, moglo i naredne sezone garantovati nastup u elitnom bh. košarkaškom društvu. Zeničani se nadaju da bi mogli ostati u ligi, tako da su se dobro pripremili za sutrašnju utakmicu protiv starog rivala.

Pred ovu utakmicu razgovarali smo sa najboljim igračem Čelika i ponajboljim čitavog prvenstva Ivanom Opačkom, koji je ove sezone u 18 odigranih utakmica zabilježio prosjek od 18 poena po utakmici po čemu je četvrti strijelac lige. Ovaj iskusni 34-godišnjak vjeruje u sutrašnji trijumf nad ekipom iz Sarajeva.

"U Tuzli smo rekao bih, odrađeni, kulturno pokradeni. Nikada ne komentarišem suđenje ali protiv Slobode nam nije dozvoljeno da igramo. Istina, mi smo ranije morali osigurati opstanak ali spletom nesretnih okolnosti, kao što su povrede, mali roster i sada već definitivno suđenje na štetu Čelika, izgubili smo neke utakmice koje realno nismo smjeli i sada smo u nezavidnom položaju. Bosnu moramo pobijediti, kvalitetniji smo i vjerujem da ćemo se trijumfom oprostiti od publike koju pozivam da dođe na tribine Arene i bude naš šesto igrač", riječi su Ivana Opačka, kapitena Čelika. 

Utakmicu Čelika i Bosne sudit će međunarodne sudije Zurapović, Kralj i Nožinović što govori kako KS BiH očekuje neizvjestan meč.

"Iz Bosne su bili protiv ovog termina odigravanja, nisu ga željeli prihvatiti, ali Arena je zauzeta zbog koncerta u okviru međunarodne kulturne manifestacije Zeničko proljeće. I to dovoljno govori da se naš rival koji nam je ostao dužan iz prvog dijela sezone, kada su nas pobijedili na mišiće, ali se i vrlo nesportski ponijeli fizički napadajući neke naše igrače u poluvremenu, nije predao i da eventualnom pobjedom želi do 11. pozicije kako bi imao bolji status u slučaju reaorganizacije sistema takmičenja. Mi vjerujemo u naše igrače koji su u posljednje četiri utakmice pokazali karakter i očekujemo pobjedu za Dan Zenice", kaže Armin Mujkić, v.d. direktora OKK Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zenički klub kako saznajemo, uputio je i službeni protest KS BiH zbog delegiranja sudije Dragana Kralja na utakmicu protiv Bosne Royal, obzirom da je trebinjski sudija prije pet dana bio glavni akter "krađe" Čelika u Mejdanu, te se u Čeliku nadaju da će ovaj sudija biti zamijenjen. 

Ulaz na sutrašnju utakmicu za sve ljubitelje košarke biće slobodan, a očekuje se da će navijači Čelika doći podržati ekipu kako bi se od domaće publike oprostila pobjedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.