Kraj za Bosnu!

Bosna ispala iz lige

Kraj za Bosnu!

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal naredne sezone neće igrati u društvu najboljih košarkaških timova Bosne i Hercegovine.

Nakon što su sinoć poraženi od Kaknja 95:84 bilo je jasno da sarajevski tim više ni čudo ne ostavlja u ligi

Danas je i direktni konkurent za opstanak HEO iz Bileće slavio pobjedu, pa je Bosna i zvanično ispala iz Lige 12. 

Šanse za opstanak više ne postoje. Klub koji nosi ime nekadašnjeg prvak Evrope ispao je iz društva najboljih, te je produžena višegodišnja agonija.

Na početku ove sezone nije se znalo hoće li Studenti uopće igrati. Košarkaški savez BiH im je izašao u susret i dopustio im je igranje nakon što je klub svoje ime i grb dao na raspolaganje ekipi Royala.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Međutim, ništa nije pomoglo. Ekipa je od samog početka sezone bila ona na kojoj se popravljala koš-razlika, da bi s nekoliko pobjeda u drugom dijelu sezone ipak uspjeli da vrate nadu u opstanak.

Ipak, ništa nije uspjelo spasiti Bosnu. Klub će od naredne sezone igrati u nižem rangu, te se konačno desilo ono što je bilo neizbježno. Bosna je ispala. Nekadašnji velikan je doživio svoj konačan pad, a kako stvari stoje teško će ustati iz ponora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije