"Velika pobjeda za nas, nastavljamo borbu za opstanak"

Trener Čelika nakon pobjede nad Sparsima

"Velika pobjeda za nas, nastavljamo borbu za opstanak"

Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni pregazili ekipu Sparsa rezultatom 74:52, bio je to duel posljednje i prve ekipe na tabeli, što se nije moglo nijednog trenutka primijetiti na terenu.

Zeničani se grčevito bore za opstanak, ali su ove sezone na svome terenu pobjeđivali najbolje ekipe u ligi poput Kaknja, Slobode, Širokog i Sparsa. Dva kola prije kraja Zeničani su još u borbi za opstanak, ali će im biti potrebno mnogo sreće i znanja.

Posljednje dvije utakmice Čelik će igrati protiv Slobode u Tuzli u narednom kolu, te posljednje kolo protiv Bosne u Zenici.

Šta o sinoćnjoj utakmici i pobjedi misli mladi trener Ahmed Muminović, koji je od ukupno šest pobjeda ekipe u ovoj sezoni od kako je on na klupi Zeničana ostvario četiri pobjede i to nad Širokim, Slobodom, Mladosti i Sparsima kazao je za SportSport.ba.

"Pristup, borbenost i želja da pokažemo da ne zaslužujemo ovu poziciju na tabeli pokazala se kao dobitna kombinacija. Sparsi su imali veoma lošu šutersku noć, dok smo mi imali odličnu, te smo uz malo sreće pogodili neke izgubljene lopte u posljednjim sekundama. Pokazali smo da možemo kada hoćemo, nadam se da se nismo kasno probudili jer nam do kraja prvenstva slijede dvije izuzetno teške utakmice protiv Slobode i Bosne", smatra Muminović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Do posljednjeg sudijskog zvižduka u posljednjem kolu neće se znati ko ispada iz lige.

"Varda i Heo su ekipe koje su nam konkurenti u borbi za opstanak, mi imamo veoma tešku utakmicu protiv Slobode u gostima, koja se bori za ulazak u Ligu za prvaka, nemamo šta kalkulisati, nama možda i dvije pobjede do kraja neće biti dovoljne, a možda i hoće. Nadam se da ćemo igru protiv Širokog i Sparsa ponoviti u Tuzli, te ostvariti pobjedu i zadnje kolo protiv Bosne možda odlučivati i o svojoj sudbini. Na kraju nadam se ipak da će Čelik i naredne sezone igrati ovaj rang takmičenja, jer to sigurno po svemu i zaslužuje", kazao je Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.