Zvijezda Chelseaja

Eden Hazard izabrao 5 najboljih saigrača u cijeloj karijeri

A. Haznadarević

Najbolji igrač Chelseaja i zasigurno jedan od najkvalitetniji fudbalera današnjice Belgijanac Eden Hazard, u razgovoru za službenu klupsku stranicu londonskog kluba napravio je izbor od pet najboljih saigrača s kojima je ikada igrao. Kao krilni napadač, logično je da se u njegovom izboru našlo najviše kreativnih ofanzivaca koji su znali dobro reagovati na njegove lopte, ali i samog njega upošljavati.

Thibaut Courtois

Aktuelni prvi golman Chelseaja i kolega iz reprezentacije Thibaut Courtois, na klupu je poslao jednog velikana kakav je Petr Čech, a Hazard ima samo riječi hvale za njega. "On je mlad, ali je već sada jedan od najboljih", smatra Mourinhov najsposobniji igrač.

Gervinho

Iako ovaj Bjelokošćanin nikada nije igrao u Chelseaju, sa Edenom Hazardom je dijelio svlačionicu ranije u redovima francuskog Lillea. "Igrao sam s njim u Lilleu i zajedno smo osvojili dva trofeja. Jako je dobar u kreiranju prilika", pohvalio je Hazard današnjeg igrača Rome Gervinha.

Juan Mata

Današnji plejmejker Manchester Uniteda Juan Mata, također je jedan od onih koji su ostavili jak utisak na sjajnog Belgijanca, s kojim je odlično funkcionisao na terenu. "Od prvog zajedničkog treninga naše razumijevanje je bilo jako dobro, te smo imali veoma dobru povezanost".

Demba Ba

Napadač koji je samo godinu dana proveo na Stamford Bridgeu, za Hazarda je jedan od najboljih igrača s kojima je igrao u istom timu. "Demba Ba. Moj najbolji prijatelj! I ne zbog toga što sam igrao s njim, jer nisam imao priliku - on je bio često na klupi, a kada je počeo igrati ja sam bio povrijeđen", objašnava Hazard.

Didier Drogba

Imao je Hazard priliku i čast da igra i sa najvećom legendom londonskog tima Didierom Drogbom, koji je posebno poštovan u njegovim očima: "Imam mnogo poštovanja prema Didieru. Gledao sam mnogo njegovih mečeva prije dolaska u Chelsea i bio je jedan od najboljih igrača. Zadovoljstvo je imati ga sada za saigrača", smatra Belgijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.