Primera, 29. kolo

Real Madrid demolirao nesretnu Granadu, pet golova Ronalda

Real Madrid u 29. kolu španske Primere uspio je u potpunosti nadigrati Granadu i zaostatak za vodećom Barcelonom trenutno smanjiti na svega jedan bod. 

Tim Carla Ancelottija na kraju susreta slavio je sa visokih 9:1, a pobjednik ovog meča znao se već u prvom poluvremenu. Mrežu Granade načeo je Bale u 25. minuti susreta, da bi u narednih osam minuta Ronaldo hat-trickom povisio na 4:1.

Nastavio je Real Madrid sa napadima i u drugom poluvremenu. Već u 52. minuti pogodak je postigao Benzema, a samo dvije minute kasnije Ronaldo se četvrti put upisao u listu strijelaca. Madriđani su prilike stvarali kad su htjeli, a mreža gostiju ponovo se zatresla u 56. minuti. Ovaj put strijelac je bio Benzema, da bi u 74. minuti Granada smanjila prednost zahvaljujući golu Ibaneza. 

Golovima na stadionu Santiago Bernabeu nije bilo kraja. U 83. minuti autogol Mainza povisio je prednost Reala, a konačnih 9:1 u 89. minuti postavio je Ronaldo.

Real Madrid današnjim trijumfom izjendačio se sa Barcelonom po broju pobjeda u ovoj sezoni i trenutno ima 67 osvojenih bodova.

Primera, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Granada 9:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.