Pobjeda Mladosti u derbiju

Mladost pregazila Goražde u derbiju

Midhat Šljivak

Veliki derbi u 21. kolu Prve lige Federacije BiH odigrali su u Doboj Kaknju Mladost i Goražde, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 3:0.

Domaći fudbaleri su u ovom susretu bili bolji tim i na kraju su slavili zasluženu pobjedu. Od samog početka su imali više od igre, stvorili su nekoliko dobrih šansi, a do vodstva su stigli nakon pola sata igre. 

Mrežu gostiju iz Goražda pogodio je Aladin Isaković za vodstvo Mladosti od 1:0...

Minimalnim vodstvom domaćeg tima se otišlo na odmor, a u nastavku su postignuta još dva gola. Imala su oba tima nekoliko prilika, a domaći su došli do uvjerljive pobjede. 

Prvo je Savić s penala donio prednost od 2:0, da bi rezervista Đuđo u nadoknadi pogodio za konačnih 3:0.

S ova tri boda domaći tim je došao do velike prednosti nad rivalima u borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prva liga FBiH, 21. kolo:

Mladost - Goražde 3:0 (Isaković 31', Savić 79'p, Đuđo 90+2')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost: Hinović, Gačan, Hasanović, Dilaver, Šišić, Hasić, Hrelja, Rizvanović, Džafić, Savić, Isaković

Goražde: Nikolić, Sarvan, Jogunčić, Hodžić, Konjhodžić, Ramović, Irman Hodžić, Redžepi, Mujagić, Vladavić, Čakar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.