Foto: EPA

Liga prvaka

Sjajni Oblak zaustavio Kraljeve: Atletico - Real 0:0

Midhat Šljivak

Veliki madridski derbi u četvrtfinalu Lige prvaka odigrali su na Vicente Calderonu Atletico i Real, a u prvom duelu ova dva tima pobjednika nije bilo, 0:0.

Prvo poluvrijeme donosi veliki broj pokušaja, a zahvaljujući golmanu Atletica Janu Oblaku, Real nije imao prednost nakon prvih 45 minuta.

Sjajni Slovenac je već u uvodnim minutama odbranio udarac Carvajala, a zatim je i skinuo na sjajan način udarac Garetha Balea, koji je izašao sam pred Oblaka.

Zatim je pokušao i Ronaldo, Oblak siguran. Slovenac je zatim sjajno branio pokušaje Balea, Jamesa u dva navrata, te se na odmor zahvaljujući sjajnom golmanu Atletica otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme donosi nešto lošiju igru s obje strane. Real je imao više loptu u svom posjedu, ali je Atletico sjajnom defanzivom kvario napade izabranika Carla Ancelottija.

Do kraja je ostalo 0:0, te se i u uzvratnom duelu na Santiago Bernabeu voditi velika bitka za prolazak u polufinale Lige prvaka.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico - Real 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.