Atletico želi osvetu u reprizi prošlosezonskog finala

Počinje bitka za polufinale

Atletico želi osvetu u reprizi prošlosezonskog finala

Madridski derbi na Vicente Calderonu će ponuditi reprizu finala prošlosezonskog izdanja Lige prvaka. Iako je Real Madrid uoči večerašnjeg susreta blagi favorit zbog bolje forme ali i objektivno jačeg tima, ne treba zaboraviti da aktuelni prvak Evrope u posljednje vrijeme jako loše prolazi na gostovanjima kod gradskog rivala.

Real u posljednje tri utakmice na Vicente Calderonu nije postigao niti jedan gol, i sva tri puta je poražen. Navijačima Real Madrida je još u svježem pamćenju debakl od prije dva mjeseca kada su Jorgandžije slavile sa 4:0. 

Utakmice ova dva kluba gotovo redovno donose grubu igru i veliki broj žestokih faulova, pa suci nerijetko moraju potezati i za crvenim kartonima. Čast da sudi večerašnji okršaj pripala je Miloradu Mažiću, koji u prosjeku dijeli 4.3 žuta kartona po utakmici.

Što se tiče izostanaka, Diego Simeone večeras neće moći računati na Raula Garciju, koji je povrijeđen, dok su svi ostali igrači na raspolaganju karizmatičnom stručnjaku iz Argentine. Sa druge strane, Ancelotti će biti lišen usluga Coentraa koji je povrijeđen, a nastup Khedire je pod znakom pitanja.

Mogućih prvih jedanaest:

Atlético: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Gámez; Arda Turan, Tiago, Suárez, Koke; Griezmann, Mandžukić.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Modrić, James; Bale, Benzema, Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za kraj, podsjetimo se šta se dešavalo u posljednjoj utakmici ove dvije ekipe u Ligi prvaka, kada je Real Madrid u lisabonskom finalu preokretom došao do desete titule osvajača najjačeg evropskog klupskog takmičenja. 


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti