Foto: EPA

Primera

Real rutinski protiv Malage

Edmir Škorić

Real Madrid je u 32. kolu španske Primere ugostio i savladao Malagu s 3:1.

Real nema pravo na kiks jer ionako zaostaje za vodećom Barcelonom. Kraljevi su uspješno odradili susret protiv Malage, te su upisali 25. pobjedu i ponovo došli na minus dva boda od Barce.

Prvu šansu imali su gosti u 14. mintui, kada je Amrabat pucao s 22 metra, ali Casillas je odbranio i izbacio u korner.

Tri minute kasnije opasan napad Reala. Hernandez je glavom pucao, ali Kameni sjajno brani.

Domaćin je poveo u 24. minuti. Ronaldo je izveo slobodni udarac, centrirao je u peterac, a Sergio Ramos pogodio za 1:0.

Ramos je u 34. minuti postigao još jedan gol, ali je poništen zbog ofsajda. Darder je koju minutu nakon toga šutirao malo pored Casillasovog gola.

U 67. minuti penal za Kraljeve, ali je Ronaldo pogodio stativu. Dvije minute kasnije, James Rodriguez je na novu asistenciju Ronalda povisio na 2:0, a ubrzo je i Malaga postigla gol.

Juanmi je nakon ubačaja Rosalesa glavom loptu skrenuo u mrežu Casillasa za 2:1. Ipak, u samoj završnici Ronaldo postiže pogodak za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 32. kolo:
Real Madrid - Malaga 3:1 (Ramos 24, Rodriguez 69, Ronaldo 92/ Juanmi 71)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.