Revanš susreti polufinala Kupa

Široki i Zrinjski favoriti, ali je sve i više nego otvoreno

Danas su na rasporedu revanš susreti polufinala Kupa BiH, u kojim se sastaju Zrinjski i Olimpic, odnosno Široki Brijeg i Borac.

Obje prve utakmice odigrane u Sarajevu i Banjoj Luci su završene rezultatom 0:0, tako da se s pravom može reći da sve četiri ekipe imaju vrlo realne šanse da se domognu velikog finala.

Zrinjski će od 18 sati Pod bijelim brijegom dočekati ekipu sarajevskog Olimpica, koja je u posljednja tri gostovanja na tom stadionu upisala dvije visoke pobjede (4:1, 4:2) i remi (1:1). U slučaju da i danas nastave po dobroj tradiciji, ekipa Mirze Varešanovića bi plasmanom u finale napravila najveći uspjeh u svojoj historiji.

Sa druge strane, Zrinjski pobjeđuje ali ne briljira, a evidentno je da ovaj tim ima problema sa efikasnošću. S obzirom na to, nije isključeno da putnika u finale odluči samo jedan gol u ovom susretu.

Široki Brijeg se evidentno nalazi u krizi rezultata, a tim sa Pecare je u Premijer ligi uspio prokockati respektabilnu prednost u odnosu na konkurente i dovesti se u situaciju da sada strepi za oba trofeja. Činilo se da će Širokom biti lakše i da će ovaj revanš dočekati u boljoj atmosferi, ali ih je poremetio poraz na Koševu protiv direktnog rivala za titulu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Blaž Slišković je uoči revanša polufinala najavio da njegov tim jednostavno nema prava na kiks, te da je osvajanje trofeja u ovom takmičenja jedan od glavnih prioriteta. Banjalučki Borac je u ligi posustao za vodećim, pa priliku za Evropu vreba kroz najmasovnije klupsko takmičenje u BiH, pa će za njih ovo biti utakmica sezone.

Susret na Pecari se igra u nešto kasnijem terminu, tačnije od 19:30. Borcu nije strano odnijeti bod sa nezgodnog gostovanja na Pecari, a prije manje od dvadeset dana je njihov ligaški duel tamo okončan rezultatom 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.