U proslavi tuđih golova nije najbolji!

Jadna reakcija Ronalda: Nije slavio gol sa saigračima

Fudbaleri Real Madrida, aktuelnog prvaka Evrope, u srijedu navečer su na svom Santiago Bernabeu s 3:0 savladali Almeriju. 

Strijelac jednog od tri gola za Kraljeve bio je i Alvaro Arbeloa. Bio je to njegov prvi gol u Primeri nakon više od pet godina.

I ne bi tu ništa bilo čudno da u prvi plan ponovo nije izbilo nezadovoljstvo najboljeg fudbalera svijeta za 2014. godine Cristiana Ronalda. Portugalac je očito bio jako bijesan jer se Arbeloa u situaciji kod gola našao ispred njega i iz blizine pospremio loptu u praznu mrežu. Reakcija prve zvijezde Kraljeva svakako nije bila za pohvalu.

Neko ko nosi epitet najboljeg na svijetu trebao bi znati nekada staviti i timski ispred ličnog interesa i vlastite statistike. Jer ako ne možete slaviti pogodak saigrača koji u ligi nije zabio više od pet godina, onda je to poprilično jadno. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šutiranje lopte od frustracije i prije nego je Arbeloa počeo slaviti s ostalim igračima Reala baca ružnu sliku na proslavu gola. Većina Realovih fudbalera je bilo sretno zbog Arbeloinog prekida posta, ali ne i prva faca ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.