Premijer liga BiH

Osam golova u Zenici, Široki otpada iz trke za titulu?

Edmir Škorić

Široki Brijeg je gostovao u Zenici u susretu 26. kola Premijer lige BiH. Na Bilinom polju čak osam golova, a domaćin je slavio s 5:3.

Na samom početku su Zeničani stigli do vodstva. Igrala se treća minuta kada je Bureković ubacio, a Popović matirao Solda za 1:0.

Široki je u 13. minuti tražio penal nakon duela Kožulja i Burekovića, ali sudija je samo odmahnuo.

Dvije minute kasnije velika šansa za Čelik, ali Soldo je odbranio udarac Selimovića. Široki je uspio da izjednači u 31. minuti. Wagner proigrava Kresingera, ovaj šalje loptu iza leđa Adilovića.

Imao je Čelik dvije dobre šanse do kraja prvog dijela, a jednu je pretvorio u pogodak. Bajraktarević je u 45. minuti postigao eurogol i ponovo je Široki bio u zaostatku.

Domaći su i u drugom dijelu bili bolji. Najbolju šansu za goste propušta Kožulj u 57. minuti kada pogađa stativu gola Čelika.

U 61. minuti Bajraktarević puca preko gola, a pet minuta kasnije Dedić sjajno upošljava Karića, koji izlazi sam pred Solda i zabija za 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U samoj završnici velika golijada. Dedić je prvo pogodio za 4:1, a Menalo smanjio na 4:2. Karić ubrzo pogađa za 5:2, ali tu nije bio kraj pogocima. Peko je postigao gol za konačnih 5:3.

Široki je ovim porazom skoro pa otpao iz utrke za prvaka, a Čelik nastavio sjajnu formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.