Široki Brijeg je samo jednom slavio u Zenici

Na Bilinom polju gostuje Široki Brijeg

Široki Brijeg je samo jednom slavio u Zenici

A. Beganović

Danas će u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici na Bilinom polju snage odmjeriti Čelik i Široki Brijeg.

Biće to 26. susret Čelika i Širokog Brijega otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa cijelog prostora naše zemlje.

Zeničani su u boljoj formi od Širokobriježana, a i tradicija u susretima odigranim na Bilinom polju ide im u prilog. S druge strane Širokobriježani dosta bolje stoje na tabeli i u Zenici igra jako bitan susret u borbi za titulu, dok se Čelik nalazi u zlatnoj sredini tabele, a ekipa iz Zenice će danas osim protiv Širokog igrati i protiv čaršijskih priča o namještanju susreta.

U dosadašnjih 25 odigranih susreta nešto je uspješniji Široki Brijeg, koji je upisao 11 pobjeda, dok su sedam puta slavili Zeničani, a isto toliko susreta između ova dva kluba završeno je bez pobjednika.

Najubjedljiviju pobjedu Široki je ostvario u prvom dijelu ove sezone kada je rezultatom 7:2 savladao Čelik, čija je najubjedljivija pobjeda 3:0 iz sezone 2008/2009.

Kada su u pitanju susreti u Zenici onda je Čelik uspješniji, odnosno u 12 odigranih susreta na Bilinom polju domaćin je slavio šest puta, pet mečeva je završeno bez pobjednika, dok je Široki slavio samo u sezoni 2013/2014.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zadnji susret Čelika i Širokog Brijega na Bilinom polju u svoju korist su riješili gostujući fudbaleri (2:0), a pogotke su postigli Wagner i Zadro.

Kompletnu statistiku susreta Čelika i Širokog Brijega možete pogledati OVDJE.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.