Mladost bolja od Bratstva

Penal odlučio veliki derbi Prve lige

Midhat Šljivak

Fudbaleri Mladosti su u derbiju 26. kola Prve lige BiH ugostili Bratstvo iz Gračanice, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 1:0.

Velika tri boda je osvojila Mladost u ovom susretu, koja bi im mogla donijeti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, da bi nakon tri minuta igre u nastavku domaći došli do vodstva. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Srđan Savić za veliko slavlje domaćeg tima i vodstvo od 1:0.

Do kraja meča još nekoliko prilika. Ipak, do kraja je ostalo 1:0 za domaće, koji su stigli do velike pobjede u ovom susretu.

Prva liga, 26. kolo:

Mladost - Bratstvo 1:0 (Savić 48'p)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost: Hinović, Gačan, Hasanović, Dilaver, Šišić, Hasić, Hrelja, Rizvanović, Džafić, Savić, Isaković

Bratstvo: Živković, Salkić, Šuša, Diabang, Kadrić, Puturalić, Vehabović, Kadić, Mujkić, Ikanović, Pantić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.