Mladost na korak do plasmana u elitu

Kapo: GOŠK je kvalitetan, ali mi se za sve pitamo

Adnan Beganović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nalaze na na korak do plasmana u Premijer ligu. Naime, Mladost se dva kola prije kraja prvenstva nalazi na čelu tabele Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa 56 bodova, dva više od GOŠK-a s kojim će u posljednjem 30. kolu odmjeriti snage na domaćem terenu.

Mladost se nalazi pred plasmanom u Premijer ligu, no po svemu sudeći odluka o prvaku Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine past će u posljednjem 30. kolu kada u Doboj kod Kaknja u goste stiže GOŠK. Prije ovog susreta Mladost će gostovati u Čapljini, a nije isključeno da Kapo odmori nekoliko fudbalera pred presudni susret.

"Spremamo se za samu završnicu sezone. U dobroj smo poziciji, no ništa još uvijek nije gotovo. Imamo dva boda više od GOŠK-a, koji nam u posljednjem kolu dolazi u goste. Prije toga moramo odraditi gostovanje u Čapljini, gdje ćemo također tražiti tri boda. Istina, postoji mogućnost da u ovom susretu odmorimo nekoliko igrača, no vjerujte da još uvijek nisam donio odluku. U svakom slučaju, ekipa koja istrči na teren u Čapljini svim silama će pokušati doći do tri boda. Ukoliko slavimo u Čapljini protiv GOŠK-a će nam biti dovoljan i bod za plasman u elitu, ali o tome trenutno ne razmišljamo", za SportSport.ba je istakao trener Mladosti, Nijaz Kapo.

"Mislim da smo zaslužili plasman u elitu. Imamo najviše pobjeda, fenomenalne navijače i agilnu Upravu. Svi dišu za klub i doista očekujem veliko slavlje nakon posljednjeg susreta. GOŠK je sjajna ekipa, koja ima nekoliko izvrsnih pojedinaca, no i u mojoj ekipi ima dosta dobrih igrača i mislim da u finiš sezone ulazimo sa prednošću bez obzira kakav izgled tabele bio nakon 29. kola. Imamo sve u svojim nogama, igramo protiv GOŠK-a na domaćem terenu i normalno je da očekujem pobjedu. Imat ćemo veliku podršku s tribina i upravo bi to na kraju moglo biti presudno", dodao je trener Mladosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S obzirom da stadion trenutnog lidera Prve lige Federacije BiH ne ispunjava uslove za odigravanje susreta elitnog ranga takmičenja postavlja se pitanje gdje će Mladost igrati domaće susrete ukoliko se plasira u Premijer ligu.

"Iskreno, o tome mnogo ne razmišljam. Imamo obećenje od čelnika kluba da će naš stadion biti spreman za Premijer ligu, odnosno koliko sam upoznat, prva dva-tri domaća susreta, ukoliko se plasiramo u Premijer ligu, igrali bismo u Zenici, najvjerovatnije na Kamberović polju, mada nije isključeno ni da domaćini budemo na Bilinom polju pošto imamo sjajne odnose sa čelnicima Čelika. Vidjet ćemo, trenutno smo fokusirani na finiš sezone, a o tome ćemo razmišljati nakon plasmana u Premijer ligu", zaključio je Kapo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.