U finalu Playoffa bolji od Samsunspora

Antalyaspor u Super ligi?

Adnan Beganović

U finalu razigravanja za ulazak u Super ligu Turske snage su odmjerili Samsunspor i Antalyaspor, a novi član elitnog ranga je Antalyaspor, koja je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Kayserisporu i Osmanlissporu, koji su ulazak u Super ligu osigurali nakon regularnog dijela sezone pridružila se i Antalyaspor. 

Antalyaspor je mnogo bolje otvorila susret i u 29. minuti je stigla do prednosti pogotkom nekadašnjeg igrača Zrinjskog, Lamine Diarre. Osamnaest minuta prije kraja Etame je pogodio za 1:1, pa je susret otišao u produžetke.

U 11. minuti prvog produžetka Mataraci ponovo dovodi Antalyaspor do prednosti, da bi Etame svojim drugim pogotkom trinaest minuta prije kraja drugog produžetka stvari vratio na početak.

U penal lutriji više sreće su imali fudbaleri Antalyaspora, koji će od naredne sezone igrati u Super ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.