Basaksehir bolji od Balikesirspora, pogodak Zeca

Višćina ekipa do pobjede u sudijskoj nadoknadi

Basaksehir bolji od Balikesirspora, pogodak Zeca

Adnan Beganović

U okviru 30. kola fudbalskog prvenstva Turske danas su odigrana četiri susreta, a u nama najzanimljivijem Balikesirspor je uz pogodak našeg Ermina Zeca pretrpio poraz od Basaksehira.

Iako je Balikesirspor gotovo ispao iz društva najboljih uspio je pružiti dobar otpor favoriziranom Basaksehiru, koji se bori za izlazak na evropsku scenu.

Fudbaleri Balikesirspora su mnogo bolje otvorili susret, a u 5. minuti uz crveni karton Oztorunu dosuđen je jedanaesterac za domaće. Loptu je na bijelu tačku postavio bh. napadač Ermin Zec, no nije bio precizan. Šest minuta kasnije domaći su kažnjeni, a iz jedanaesterca je pogodio Batdal.

U 15. minuti Kulušić dobija drugi žuti, pa su snage na terenu izjednačene. Do 51. minute rezultat se nije mijenjao, a onda se iskupljuje Ermin Zec, koji postiže pogodak za 1:1. I kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk, Senturk postiže pogodak za veliko slavlje Višćine ekipe. Zec je na terenu proveo 80 minuta, dok je Višća igrao cijeli susret.

Do veoma važne pobjede u borbi za titulu stigao je Fenerbahče, koji je na gostovanju sa 3:2 savladao Sivasspor. Dva puta su domaći imali prednost, no Diego, Webo i Sow su uspjeli donijeti veliku pobjedu Fenerbahćeu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Genclerbirligi i Akhisar su odigrali susret bez golova, dok je Bursaspor sa 7:1 savladao Karabukspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.