Ermin Zec predvodi napad idealnog tima 32. kola Super lige

Bh. napadač ponovo u najboljem timu kola

Ermin Zec predvodi napad idealnog tima 32. kola Super lige

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački napadač Ermin Zec uvršten je u idealni tim 32. kola turske Super lige.

Nekaadašnji napadač Iskre, Šibenika, Genclerbirligija i Rijeke iz kola u kolo u dresu Balikesirspora pruža sve bolje partije, a njegove sjajne igre ne prolaze nezapaženo.

Nakon što je uvršten u idealni tim turske Super lige za mjesec mart, te u idealni tim prošlog 31. kola, Zec je ponovo izabran u najbolji tim kola.

U 32. kolu Super lige Balikesirspor je sa 4:2 savladao Karabukspor, a bh. napadač je postigao pogodak i izborio je jedanaesterac, pa je za svoju izvedbu od portala Whoscored nagrađen sa sjajnom ocjenom 8.6. Istu ocjenu dobio je i veznjak Galatasarayja, Wesley Sneijder, dok je golman Eskisehirspora, Sasal Vural, igrač kola s ocjenom 8.7.

Podsjetimo, u posljednja tri susreta Zec je postigao četiri pogotka, a sa sedam pogodaka u proljetnom dijelu sezone je najefikasniji bh. fudbaler u Evropi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Idealni tim 32. kola Super lige: Sasal Vural (Eskisehirspor), Corekci (Eskisehirspor), Yumlu (Eskisehirspor), Turan (Konyaspor), Tasdemir (Bursaspor), Yildrim (Balikesirspor), Sneijder (Galatasaray), Lawal (Eskisehirspor), Torje (Konyaspor), Kweuke (Rizespor), Zec (Balikesirspor).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.