Zec novim golom poslao poruku Baždareviću

Trenutno najubojitiji Bosananc u Evropi

Zec novim golom poslao poruku Baždareviću

Adnan Beganović

U okviru 32. kola turske Super lige Balikesirspor je rezultatom 4:2 savladao Karabukspor uz novi pogodak nekadašnjeg bosanskohercegovačkog reprezentativca Ermina Zeca.

Iako su izgubili gotovo sve izglede za ostanak u društvu najboljih turskih klubova, fudbaleri Balikesirspora su odigrali sjajn meč i zasluženo su savladali Karabukspor, koji se današnjim porazom i službeno oprostio od Super lige.

Domaći su sjajno otvorili susret i u 10. minuti su preko Yildrima stigli do prednosti, da bi 14. minuta kasnije, Zec svojim četvrtim pogotkom u posljednja tri susreta, udvostručio prednost Balikesirspora.

Međutim, Karabukspor se nije predavao i preko Cagirana i Akce je stigao do izjednačenja, no Yildrim iz jedanaesterca, te Calik iz igre, su donijeli pobjedu Balikesirsporu.

Zec je na terenu proveo svih 90 minuta. Pružio je sjajnu partiju, izborio je jedanaesterac, pogodio je stativu i postigao je sedmi pogodak u proljetnom dijelu prvenstva, s kojim je još jednom na jedini ispravan način poslao poruku selektoru našeg nacionalnog tima Mehmedu Baždareviću.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zec je trenutno najubojitiji Bosanac u Evropi, a s obzirom na trenutnu formu naših ofanzivaca selektor bi morao obratiti pažnju na igre brzonogog Bugojanca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.