Mladost u Premijer ligi

Dilaver ispisao historiju Mladosti!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Mladosti novi su učesnici Premijer lige Bosne i Hercegovine. Oni su u odlučujućem meču savladali GOŠK iz Gabele s 2:1, te su se po prvi put plasirali u društvo najboljih ekipa.

Prvo poluvrijeme donosi odličan fudbal. Domaći su dobro otvorili meč, ali su u 15. minuti doživjeli pravi šok. Veliku grešku Faruka Gačana koristi Igor Aničić, koji pogađa za prednost GOŠK-a od 1:0.

Potom je Mladost krenula žestoko ka golu tima iz Gabele. Stvorili su nekoliko opasnih prilika, a u 23. minuti dolaze do zasluženog izjednačenja. Za 1:1 pogodio je Haris Dilaver.

Do kraja prvog poluvremena dominacija domaćeg tima. Imali su još nekoliko opasnih šansi, ali se na odmor ipak otišlo neriješenim rezultatom (1:1).

Otvaranje drugog dijela pripada ponovo Mladosti. Isaković i Džafić na početku stvaraju dvije velike prilike, ali su neprecizni.

Zatim kod gostiju isključen Dodig. Domaći su stvarali šanse, imali su nekoliko sjajnih pokušaja, a u prvoj minuti nadoknade domaći preko Harisa Dilavera dolaze do pobjede i plasmana u Premijer ligu BiH.

Prva liga FBiH, 30. kolo:

Mladost - GOŠK 2:1 (Dilaver 23', 90+3'/ Aničić 15')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost: Hinović, Gačan, Hasanović, Dilaver, Šišić, Hasić, Hrelja, Rizvanović, Džafić, Savić, Isaković

GOŠK: Sušac, Rozić, Bošnjak, Dodig, Malčić, Ljubić, Stjepanović, Cvitković, Mornar, Jelavić, Aničić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti