Bili su Topnici Džekine mušterije, hoće li biti i novi poslodavci?

Kapitena BiH želja Arsenala

London Calling: Topnici žele Dijamanta

Španski list Mundo Deportivo javlja kako je Arsenal "uklizao" u utrku za potpis napadača Manchester Cityja i kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

Prema pisanju pomenutog lista, koje prenosi i otočki mediji, Džeko je navodno voljan preći u Sjeverni London, gdje će mu konkurenciju za mjesto u napadu Topnika činiti Olivier Giroud i Danny Welbeck.

Mundo Deportivo ističe kako je 29-godišnji bh. napadač sa svojim sadašnjim klubom osvojio dvije titule prvaka Engleske, ali i po jedan FA Cup i Capital One Cup.

Dailystar novi kako je Džeko jedan od onih fudbalera koji zarađuju dosta, a koji su blizu izlaznih vrata Etihada. Chelsea i Liverpool, kojeg je Edin odbio jučer, spominjani su kao moguće nove destinacije Dijamanta koji je u dresu Građana postigao 72 gola otkako je 2011. godine za 27 miliona funti stigao iz Wolfsburga.

Hit grupe Clash "London Calling", možda bi i mogao biti pravi poziv za kapitena Zmajeva obzirom da će Topnici i ove godine igrati Ligu šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.