Bh. internacionalac jasan

Husejinović: Ostajem u Dinamu da dokažem da mogu uspjeti

Bosanskohercegovački ofanzivni fudbaler Said Husejinović je u razgovoru za Sportske novosti istakao kako nema namjeru napuštati Dinamo Zagreb ovog ljeta.

Bivši fudbaler bordo tima se dovodio u vezu sa dolaskom na posudbu u Sarajevo, ali od toga barem za sada neće biti ništa.

"Razgovarao sam na kraju sezone sa ljudima iz kluba. Sve je jasno, ostajem ovdje. Želim dokazati da mogu uspjeti u Dinamu. Jedva čekam povratak na teren, brzo će proći tih nekoliko dana", rekao je Husejinović, koji je detaljnije progovorio i o povredi zadnje lože koju je nedavno zadobio:

"Nije ništa strašno. Pauzirat ću deset do petnaest dana. To nije velika pauza budući da sam 'out' već sedamnaest mjeseci. Iskreno, bojao sam se da je i ova povreda teže prirode i da je loža potpuno otišla, ali srećom nije tako. U pitanju je mala raptura. Ne krivim nikoga, niko nije pogriješio, to se jednostavno dogodilo. Naporno sam trenirao i mišić nije izdržao. Brzo ću se vratiti".

Said Husejinović je u svojoj karijeri nastupao za Slobodu, Werder, Kaiserslautern, Sarajevo i Dinamo Zagreb, a u posljednjih godinu i po se nije mnogo naigrao zbog brojnih problema sa povredama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.